YouTube, mini oynatıcı tasarımını değiştiriyor!

YouTube, Mini Oynatıcı Arayüzünü Yeniliyor!

YouTube, Android uygulamasındaki mini oynatıcı arayüzünü bir kez daha güncelliyor. Geçtiğimiz yıl yapılan değişikliklerin ardından daha büyük ve işlevsel bir mini oynatıcı sunan platform, aldığı eleştiriler üzerine tasarımını sadeleştirme kararı aldı.

Yeni Tasarım Detayları

YouTube’un 20.18.32 numaralı beta sürümünde ortaya çıkan yeni mini oynatıcı tasarımında, mini oynatıcının alt kısmında bulunan ve geniş bir alan kaplayan beyaz kontrol çubuğu tamamen kaldırıldı. Bu sayede ekran daha az yer kaplayan, sade ve kompakt bir arayüz sunuyor. Kullanıcılar artık videoyu durdurma ve kapatma işlemlerini doğrudan simgeler aracılığıyla gerçekleştirebiliyor. Ayrıca ileri-geri sarma butonları da bu güncelleme ile kaldırıldı.

Yenilenen mini oynatıcı tasarımında, kullanıcılar videoyu eskiden olduğu gibi parmak hareketi veya çift dokunuşla tam ekrana da büyütebilecekler. Ek olarak, reklam atlama özelliği de yeni sürümde kullanılmaya devam edecek.

Sürücüsüz Kamyonlar ABD’de Hizmet Vermeye Başlıyor!

Aurora, ABD’de sürücüsüz kamyonlarıyla hizmete başladı. Bu gelişme, diğer şirketler için de yol açabilir.

Yeni arayüzle birlikte, önceki büyük tasarımın neden olduğu ekran alanı kaybı ortadan kalkarken; bazı kullanıcılar önceki şerit formundaki oynatıcının daha kullanışlı olduğunu belirtti.

YouTube, bu değişiklikle kullanıcı deneyimini sadeleştirmeyi ve özellikle küçük ekranlarda izleme konforunu artırmayı amaçlıyor. Platform, güncellemeyi şimdilik beta sürümünde test ediyor ve geri bildirimlere göre tüm kullanıcılara sunulacak. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Related Posts

Zuckerberg’den 100 milyon dolarlık maaş: WhatsApp’tan iş teklif ediyor

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirketindeki yapay zeka krizine çözüm ararken doğrudan devreye girdi. Dünyanın en zengin adamlarından biri olan Zuckerberg, işe almak istediği kişilere WhatApp mesajları göndererek yüklü paralar teklif ediyor.

Türkiye’nin dijital omurgası: Türk Telekom’un fiber altyapısı

Türkiye’nin en batısından en doğusuna, en kuzeyinden en güneyine, 81 ilin her köşesine uzanan fiber altyapısıyla dijital geleceğin mimarı olan Türk Telekom, 9 milyondan fazla haneye 1 Gbps erişim hızı sunarken, Türkiye genelinde ortalama 358 Mbps’i aşan bağlantı hızı sağlıyor. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal’ın ev sahipliğinde; Adana, Çanakkale, İzmir, Mardin, Nevşehir, Trabzon ve Van’dan gazetecilerin eş zamanlı olarak katıldığı çevrim içi toplantıda, Türk Telekom’un uçtan uca yüksek hızlı fiber internet erişiminin geldiği nokta ve bölgesel hız performansları sahada deneyimlendi. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Amacımız herkes için daha bağlantılı, daha akıllı, daha güvenli ve erişilebilir bir dijital dünya inşa etmek” dedi.

500 bin satışın 350 bini ithal

Türkiye’de bu yılın ilk 5 ayında satılan 500 binden fazla otomobilin 350 bin adedi ithal markalardan oluştu. İç pazardaki yerli araç payı otomobilde yüzde 31, hafif ticari araçta yüzde 20, ağır ticari araçlarda yüzde 63 seviyesinde gerçekleşti. Yerli üreticide en büyük kan kaybı ise yüzde 80 ithalatı geçen hafif ticari araçlarda gerçekleşti.

Amazon yeniden yapılanıyor: Üst düzey yöneticilerle yollar ayrıldı

Amazon Health Services kıdemli başkan yardımcısı Neil Lindsay Reuters’a gönderdiği e-postada, yapılan değişikliklerin “hastalar için daha iyi hizmet sunma ve iş süreçlerinde yenilik hızını artırma stratejisinin bir parçası” olduğunu belirtti. Lindsay …

Meta’dan 10 milyar dolarlık yapay zeka hamlesi

Meta, yapay zeka teknolojilerine yönelik en büyük dış yatırımını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Bloomberg’in aktardığına göre şirket, yapay zeka odaklı Scale AI’a 10 milyar doları aşan bir yatırım yapma planı üzerinde çalışıyor. Bu yatırım …

Bir kişi öldüğünde Apple hesabına ne oluyor?

Apple cihazlarını düzenli kullanıyorsanız, hesabınızda fotoğraflar, videolar ve önemli belgeler gibi pek çok değerli veri bulunur. Apple, bu verilerin korunması için iki önemli seçenek sunuyor: Kurtarma Kişisi ve Miras Kişisi.