Bakan Uraloğlu: ‘META’nın 16 yaş kısıtlamasında katkımız var’

Bakan Uraloğlu: “META’nın 16 Yaş Kısıtlaması Kararına Katkımız Oldu”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, META’nın 16 yaş altı için uyguladığı kısıtlamalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Türkiye’deki sosyal medya platformlarının yöneticileriyle yapılan görüşmelerde bu karara katkıda bulunduklarını belirtti.

Uraloğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlenen “Ulaşan ve Erişen Türkiye 2053 Üniversiteler Arası Ar-Ge Fikir Yarışması”nın ödül törenine katılarak Roblox ve Discord’a uygulanan erişim engeli hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Uraloğlu, erişim engeli konusunda şunları söyledi: “Platformlarla yapılan görüşmeler devam ediyor. İçeriklerin düzenlenmesi için adımlar atılıyor ancak henüz nihai bir sonuca ulaşılmadı. Önümüzdeki süreçte gereken düzenlemeleri gerçekleştirerek erişimi yeniden sağlayacağız.”

İstanbul Havalimanı’nda planlanan 3’lü pist uygulamasıyla ilgili de konuşan Bakan Uraloğlu, “Altyapı yatırımları çok önemli ve pahalıdır. Üçlü pist operasyonunu başlatarak İstanbul Havalimanı’nın kapasitesini artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Bakan Uraloğlu’nun açıklamaları, Türkiye’nin dijital dünyadaki gelişmelere uyum sağlama çabalarını gösteriyor. META’nın aldığı kararın önemli ve desteklenmesi gereken bir adım olduğunu belirten Uraloğlu, ülke çapında yapılan çalışmaların geniş kitleler tarafından takip edildiğini vurguladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ÖMER FARUK KARATAŞ – Yerel

Related Posts

Zuckerberg’den 100 milyon dolarlık maaş: WhatsApp’tan iş teklif ediyor

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirketindeki yapay zeka krizine çözüm ararken doğrudan devreye girdi. Dünyanın en zengin adamlarından biri olan Zuckerberg, işe almak istediği kişilere WhatApp mesajları göndererek yüklü paralar teklif ediyor.

Türkiye’nin dijital omurgası: Türk Telekom’un fiber altyapısı

Türkiye’nin en batısından en doğusuna, en kuzeyinden en güneyine, 81 ilin her köşesine uzanan fiber altyapısıyla dijital geleceğin mimarı olan Türk Telekom, 9 milyondan fazla haneye 1 Gbps erişim hızı sunarken, Türkiye genelinde ortalama 358 Mbps’i aşan bağlantı hızı sağlıyor. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal’ın ev sahipliğinde; Adana, Çanakkale, İzmir, Mardin, Nevşehir, Trabzon ve Van’dan gazetecilerin eş zamanlı olarak katıldığı çevrim içi toplantıda, Türk Telekom’un uçtan uca yüksek hızlı fiber internet erişiminin geldiği nokta ve bölgesel hız performansları sahada deneyimlendi. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Amacımız herkes için daha bağlantılı, daha akıllı, daha güvenli ve erişilebilir bir dijital dünya inşa etmek” dedi.

500 bin satışın 350 bini ithal

Türkiye’de bu yılın ilk 5 ayında satılan 500 binden fazla otomobilin 350 bin adedi ithal markalardan oluştu. İç pazardaki yerli araç payı otomobilde yüzde 31, hafif ticari araçta yüzde 20, ağır ticari araçlarda yüzde 63 seviyesinde gerçekleşti. Yerli üreticide en büyük kan kaybı ise yüzde 80 ithalatı geçen hafif ticari araçlarda gerçekleşti.

Amazon yeniden yapılanıyor: Üst düzey yöneticilerle yollar ayrıldı

Amazon Health Services kıdemli başkan yardımcısı Neil Lindsay Reuters’a gönderdiği e-postada, yapılan değişikliklerin “hastalar için daha iyi hizmet sunma ve iş süreçlerinde yenilik hızını artırma stratejisinin bir parçası” olduğunu belirtti. Lindsay …

Meta’dan 10 milyar dolarlık yapay zeka hamlesi

Meta, yapay zeka teknolojilerine yönelik en büyük dış yatırımını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Bloomberg’in aktardığına göre şirket, yapay zeka odaklı Scale AI’a 10 milyar doları aşan bir yatırım yapma planı üzerinde çalışıyor. Bu yatırım …

Bir kişi öldüğünde Apple hesabına ne oluyor?

Apple cihazlarını düzenli kullanıyorsanız, hesabınızda fotoğraflar, videolar ve önemli belgeler gibi pek çok değerli veri bulunur. Apple, bu verilerin korunması için iki önemli seçenek sunuyor: Kurtarma Kişisi ve Miras Kişisi.