Bernardo Silva: Hedefimiz hala çok uzak, o da kupayı kaldırmak!

EURO 2024 F Grubu’nun 2’nci haftasında Türkiye karşısında sahadan 3-0 galip ayrılan Portekiz’de Bernardo Silva açıklamalarda bulundu.

Portekizli futbolcu Bernardo Silva, “Hedefimize bir adım daha yaklaştık. Hedefimiz hala çok uzak, o da kupayı kaldırmak. Bu akşam inanıyorum ki güzel şeyler yaptık. Kendi oyunumuzu ortaya koyduk. Portekiz olarak güzel performans sergiledik” dedi.

Karşılaşmanın ilk golünün altına imza atan Bernardo Silva, maçın futbolcusu seçildi. Çok mutlu olduklarını aktaran Silva, “3 puan aldık ve gruptan lider çıktık. Hedefimize bir adım daha yaklaştık. Hedefimiz hala çok uzak, o da kupayı kaldırmak. Bu akşam inanıyorum ki güzel şeyler yaptık. Kendi oyunumuzu ortaya koyduk. Portekiz olarak güzel performans sergiledik” ifadelerini kullandı.

29 yaşındaki hücum oyuncusu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Önemli olan Portekiz’in kazanması. Grup sonrası için hazırız. Grupta 1 maçımız daha var. Özellikle maçın başında gol attığınızda kendinize olan güveniniz artıyor. Bugün sahada çok iyiydik. Türkiye bastırdı ama biz de onların baskısına karşılık verdi. Çok tehlikeli olabildiklerini biliyorduk ama boşluklar bulduk.”

“BU, MEŞHUR OLDUĞUNUZ ZAMAN ÖDEYEBİLECEĞİNİZ BİR BEDEL”

Karşılaşma sırasında Cristiano Ronaldo ile fotoğraf çekinmek için sahaya giren taraftarlarla ilgili de konuşan Silva, “Endişelendirdi diyemem ama can sıkıcı. Taraftar sahaya girdiği için maç durmak zorunda kalıyor. Onun harici bu kadar meşhur olduğunuz zaman ödeyebileceğiniz bir bedel. Bizde olduğu için şanslıyız ama beni etkilediğini söyleyemem” diye konuştu.

“BASKIDA OLDUĞUMUZU HİSSETMEDİK”

Portekizli taraftarların desteğine de değinen Silva, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Almanya’da çok fazla Türk olduğunu biliyorduk. Taraftarımızın desteğinin eksikliğini hissetmedik. Daha azdı sayıları belki ama sesleri gür çıkıyordu. O da bizi mutlu etti. Baskıda olduğumuzu hissetmedik o anlamda. Maçın başında gol bulduk. Bu, Türk tarafının sesini biraz kıstı.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx