Hiçbir şeyi beğenmeyen insanlarla nasıl baş edilir?

İSTANBUL (İGFA) – Çiftler arasında iletişim sızlanma gibi problemlerin giderilmesini sağlayan en önemli etkenlerden biridir. Eşiniz sürekli olarak sızlanıyorsa ve yaptıklarınızdan memnun olmadığını dile getiriyor onunla iletişim kurmaya çalışmalısınız. Aksi takdirde birbirinizin yanında kendinizi mutsuz hissedecek ve iç dünyanıza karanlık çökmesine yol açacaksınız.

Hiçbir şeyi beğenmeyen kişiler ile baş etmek her zaman kolay değildir. Sızlanma genellikle psikolojik bir gereksinim sebebiyle meydana gelir. Dolayısıyla bu kişilerle nasıl baş edeceğinizi bilmek için öncelikle kişinin neden bu gibi bir sorun yaşıyor olduğunu anlamanız gerekir.

KİMLER SÜREKLİ SIZLANIR?

Hiçbir şeyden memnun olmayan ve her şeyi eleştirecek bir konu haline getiren kişiler genellikle depresif, pasif agresif, narsistik ve obsesif kişilik yapılarında olan kişilerdir. Bu karakter yapılarının her biri kendine ait farklı özelliklere sahip olabilir. Örneğin pasif agresif kişiler üzerlerine düşen görev ve sorumluluklarını yerine getirmemek için her türlü sızlanmayı gerçekleştirilebilir. Bunun yanı sıra depresif kişiler tam tersi sürekli sızlanansalar bile bütün güçleri ile sorumluluklarını yerine getirmeye çalışırlar. Narsisist yapıya sahip kişiler ise sızlanmadan çok eleştiri tarzında konuşmayı tercih ederler. Objektifler ise çevresinde bulunan herkesin yaptığı her hareketi yeterince özenli bulmaz ve bundan dolayı yakınırlar.

SIZLANMACI KİŞİLERİN DAVRANIŞLARININ ALTINDA YATAN NEDENLERİ ANLAMAK

Sızlanan eş pek çok kişi için oldukça ciddi bir problemdir. Eş ya da hayat arkadaşı insanın sürekli olarak iletişim kurduğu ve hayatının her anını paylaştığı kişi olarak bilinir. Eşinizin sürekli olarak sızlanması, belirli bir süre sonra bu durumun sizinle ilgili olduğunu düşünmenize neden olabilir.

Bu gibi bir düşünce kapıldıktan sonra problemi çözmek için çözüm üretmek kolay olmaz. Pek çok kişi sızlanan kişilerin bakış açısını değiştirmek için çeşitli yolda yöntemler izler. Ancak yaptığınız konuşmalar ilgili düşüncelerini haklı çıkaracak ifadelerden uzak durmak daha doğru olur. Bakış açısını pekiştirmekten ya da değiştirmekten uzak durmaya çalışmalısınız.

Related Posts

Koruyucu adımlar ve yeni umutlar

Her demans geri döndürülemez değildir. B12 eksikliği, tiroit hastalıkları, depresyon… Bazı nedenler düzeltildiğinde zihin yeniden açılabilir. Zona aşısı yaptıranlarda demans riski % 20’ye kadar azalıyor. En iyi koruma mı? Egzersiz, sosyallik, kitap, sebze, denge.

Sessizlik gözden kaçmasın: Çocuklarda konuşma gecikmesi sadece bir dil sorunu değil

Akıllı telefon ve tablet başında geçirilen uzun saatler, çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor. Konuşma gecikmesinin etkilerinin sadece dil becerileriyle sınırlı kalmadığını, aynı zamanda beyin gelişimini de olumsuz etkileyebileceğini söyleyen Gelişimsel Pediatrist Uzm. Dr. Reyhan Tamer, kritik belirtileri ve ailelerin alması gereken önlemleri açıkladı.

Salatanız topraktan vücudunuza mikroplastik taşıyor olabilir

Bilim adamları, tarım topraklarında biriken mikroplastiklerin ve içerdikleri zararlı kimyasalların sebze ve tahıllar yoluyla insan vücuduna geçtiğini ortaya koydu. Bu durum, hem mahsul verimini hem de insan sağlığını tehdit ediyor.

Uzun süre oturmak beyninizi küçültüyor olabilir

ABD’de yapılan yeni bir araştırmaya göre, uzun süre oturmak yalnızca fiziksel sağlığı değil, beyin yapısını da olumsuz etkiliyor. Araştırmaya göre, günlük egzersiz yapılması bile bu etkiyi tamamen ortadan kaldıramıyor.

Yurtdışı seyahatlerinde aşı ve sağlık danışmanlığı artık ücretsiz

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde faaliyet gösteren 56 Seyahat Sağlığı Merkezi’nde yurt dışına çıkan Türk vatandaşlarına gidecekleri ülkelerin sağlık risklerine yönelik ücretsiz olarak bireysel danışmanlık hizmeti sunuluyor.

Yumurtalık kanseri sinsice ilerliyor! İhmale gelmez 9 önemli belirtisi var

Sinsice ilerlediğinden genellikle tanısı ileri evrede konulan yumurtalık kanserinin görülme sıklığı son yıllarda giderek yaygınlaşıyor. Yumurtalık kanserinin her yaşta görülebildiğini, ancak günümüzde gençlerde de sık rastlandığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mete Güngör, ihmale gelmez bazı belirtileri sıraladı.