Hyundai, yeni bataryasını tanıttı: Yangın çıktığında kendini söndürüyor

Hyundai, Elektrikli Araçlar İçin Yeni Batarya Sistemi Geliştirdi: Yangın Çıktığında Kendini Söndürüyor!

Otomotiv endüstrisi, elektrikli araçların (EV) yaygınlaşmasıyla birlikte batarya güvenliği konusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Bu alanda dikkat çekici bir yenilikle karşımıza çıkan Hyundai, elektrikli araçlar için özel bir batarya sistemi geliştirdi. Bu sistemin en dikkat çekici özelliği ise bataryanın içerisinde entegre edilmiş bir yangın söndürme mekanizmasına sahip olması. Bu sayede, herhangi bir sorun anında, yangın henüz büyümeden ve diğer hücrelere sıçramadan müdahale edilebiliyor.

TERMİK KAÇAK RİSKİNE SON

Elektrikli araç pillerindeki en büyük risklerden biri olarak kabul edilen “termal kaçak”, bir pil hücresinin aşırı ısınması sonucu zincirleme bir reaksiyonla diğer hücreleri de ısıtması ve bunun sonucunda yangın veya patlamaların meydana gelmesidir.

Hyundai’nin geliştirdiği bu yeni sistem, tam da bu tehlikeli senaryoyu engellemek üzere tasarlandı. Sistem, yangın başladıktan sadece beş dakika sonra özel bir madde püskürterek alevleri kontrol altına alabiliyor.

Kullanılan bu maddenin insan sağlığına ve çevreye zararlı olmadığı belirtiliyor. Ayrıca, sistem elektriğin gitmemesi gereken yerlere akışını engelleyerek ve doğrudan sorunlu bölgeye odaklanarak soğutma işlemini oldukça etkili bir şekilde gerçekleştiriyor.

Bu sayede, yangın söndürülürken ısının diğer pil hücrelerine yayılması da önleniyor ve olası daha büyük sorunların önüne geçiliyor.

Related Posts

Zuckerberg’den 100 milyon dolarlık maaş: WhatsApp’tan iş teklif ediyor

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirketindeki yapay zeka krizine çözüm ararken doğrudan devreye girdi. Dünyanın en zengin adamlarından biri olan Zuckerberg, işe almak istediği kişilere WhatApp mesajları göndererek yüklü paralar teklif ediyor.

Türkiye’nin dijital omurgası: Türk Telekom’un fiber altyapısı

Türkiye’nin en batısından en doğusuna, en kuzeyinden en güneyine, 81 ilin her köşesine uzanan fiber altyapısıyla dijital geleceğin mimarı olan Türk Telekom, 9 milyondan fazla haneye 1 Gbps erişim hızı sunarken, Türkiye genelinde ortalama 358 Mbps’i aşan bağlantı hızı sağlıyor. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal’ın ev sahipliğinde; Adana, Çanakkale, İzmir, Mardin, Nevşehir, Trabzon ve Van’dan gazetecilerin eş zamanlı olarak katıldığı çevrim içi toplantıda, Türk Telekom’un uçtan uca yüksek hızlı fiber internet erişiminin geldiği nokta ve bölgesel hız performansları sahada deneyimlendi. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Amacımız herkes için daha bağlantılı, daha akıllı, daha güvenli ve erişilebilir bir dijital dünya inşa etmek” dedi.

500 bin satışın 350 bini ithal

Türkiye’de bu yılın ilk 5 ayında satılan 500 binden fazla otomobilin 350 bin adedi ithal markalardan oluştu. İç pazardaki yerli araç payı otomobilde yüzde 31, hafif ticari araçta yüzde 20, ağır ticari araçlarda yüzde 63 seviyesinde gerçekleşti. Yerli üreticide en büyük kan kaybı ise yüzde 80 ithalatı geçen hafif ticari araçlarda gerçekleşti.

Amazon yeniden yapılanıyor: Üst düzey yöneticilerle yollar ayrıldı

Amazon Health Services kıdemli başkan yardımcısı Neil Lindsay Reuters’a gönderdiği e-postada, yapılan değişikliklerin “hastalar için daha iyi hizmet sunma ve iş süreçlerinde yenilik hızını artırma stratejisinin bir parçası” olduğunu belirtti. Lindsay …

Meta’dan 10 milyar dolarlık yapay zeka hamlesi

Meta, yapay zeka teknolojilerine yönelik en büyük dış yatırımını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Bloomberg’in aktardığına göre şirket, yapay zeka odaklı Scale AI’a 10 milyar doları aşan bir yatırım yapma planı üzerinde çalışıyor. Bu yatırım …

Bir kişi öldüğünde Apple hesabına ne oluyor?

Apple cihazlarını düzenli kullanıyorsanız, hesabınızda fotoğraflar, videolar ve önemli belgeler gibi pek çok değerli veri bulunur. Apple, bu verilerin korunması için iki önemli seçenek sunuyor: Kurtarma Kişisi ve Miras Kişisi.