Omuz Sıkışma Sendromu: Tedavi Süreci ve Önemi

Omuz Sıkışma Sendromu Nedir?

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Rodi Ertoğrul, omuz sıkışma sendromunun genellikle 40 yaş ve üzerindeki hastalarda görüldüğünü belirtiyor. Bu hastalık, baş üstü aktivite gerektiren sporlar ve mesleklerle ilgilenen kişilerde daha yaygındır.

Omuz sıkışma sendromuna ilişkin yapılan açıklamada, hastaların genellikle gece ağrıları, omuzda ağrı, kıyafet giyerken zorluk gibi şikayetlerle doktora başvurduğu belirtiliyor. Dr. Ertoğrul, çoğu vakada sorunun cerrahi müdahale olmadan tedavi edilebileceğini vurguluyor.

Omuz sıkışma sendromunun tedavi sürecinde genellikle cerrahi müdahaleye gerek duyulmadığını belirten Dr. Ertoğrul, ilaç tedavisi, fizik tedavi ve gerektiğinde steroid enjeksiyonlarının uygulandığını aktarıyor.

Tedavinin ilk aşamasında genellikle ilaç tedavisi ve fizik tedavi uygulandığını belirten Dr. Ertoğrul, hastalığın ilerlemesi durumunda artroskopik cerrahi müdahalenin başvurulabilecek bir yöntem olduğunu ifade ediyor.

Profesyonel sporcularda tedavi sürecinin daha hızlı olması gerektiğine dikkat çeken Dr. Ertoğrul, erken dönemde steroid enjeksiyonlarının ve fizik tedavinin bu süreçte önemli olduğunu vurguluyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Maşallah Dağ – Ekonomi

Related Posts

Sağlık Bakanlığından aşırı sıcaklarda ‘sıvı tüketimi ve beslenme’ uyarısı

Sağlık Bakanlığı, yaz aylarında artan sıcaklıklar nedeniyle vatandaşlara sıvı tüketimine ve beslenme düzenine dikkat etmeleri konusunda uyarıda bulundu.

Koruyucu adımlar ve yeni umutlar

Her demans geri döndürülemez değildir. B12 eksikliği, tiroit hastalıkları, depresyon… Bazı nedenler düzeltildiğinde zihin yeniden açılabilir. Zona aşısı yaptıranlarda demans riski % 20’ye kadar azalıyor. En iyi koruma mı? Egzersiz, sosyallik, kitap, sebze, denge.

Sessizlik gözden kaçmasın: Çocuklarda konuşma gecikmesi sadece bir dil sorunu değil

Akıllı telefon ve tablet başında geçirilen uzun saatler, çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor. Konuşma gecikmesinin etkilerinin sadece dil becerileriyle sınırlı kalmadığını, aynı zamanda beyin gelişimini de olumsuz etkileyebileceğini söyleyen Gelişimsel Pediatrist Uzm. Dr. Reyhan Tamer, kritik belirtileri ve ailelerin alması gereken önlemleri açıkladı.

Salatanız topraktan vücudunuza mikroplastik taşıyor olabilir

Bilim adamları, tarım topraklarında biriken mikroplastiklerin ve içerdikleri zararlı kimyasalların sebze ve tahıllar yoluyla insan vücuduna geçtiğini ortaya koydu. Bu durum, hem mahsul verimini hem de insan sağlığını tehdit ediyor.

Uzun süre oturmak beyninizi küçültüyor olabilir

ABD’de yapılan yeni bir araştırmaya göre, uzun süre oturmak yalnızca fiziksel sağlığı değil, beyin yapısını da olumsuz etkiliyor. Araştırmaya göre, günlük egzersiz yapılması bile bu etkiyi tamamen ortadan kaldıramıyor.

Yurtdışı seyahatlerinde aşı ve sağlık danışmanlığı artık ücretsiz

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde faaliyet gösteren 56 Seyahat Sağlığı Merkezi’nde yurt dışına çıkan Türk vatandaşlarına gidecekleri ülkelerin sağlık risklerine yönelik ücretsiz olarak bireysel danışmanlık hizmeti sunuluyor.