Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Birol: Yapay zekâ yarışında Türkiye’nin geride kalma lüksü yok

Paris’te 10-11 Şubat’ta düzenlenen Yapay Zekâ Eylem Zirvesi’nin konuşmacılarından biri olan Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, Türkiye’nin yapay zekâ konusunda geride kalma lüksünün olmadığını söyledi.

Zirvede Türkiye’den birilerini göremediğini söyleyen Birol, “Ama bizim ekonomimiz de hızlı bir şekilde gelişiyor, sanayimiz büyüyor. Türkiye’nin de yapay zekâ konusunda fazla vakit geçirmeden, ciddi büyük adımı atması gerekiyor. Çünkü büyük bir nüfusumuz var, ekonomimiz büyük. O bakımdan yapay zekâ yarışında Türkiye’nin geride kalma lüksü yok,” dedi.

Hürriyet’ten Arzu Çakır Morin’in sorularını yanıtlayan Birol, Türkiye’de şu an bazı sanayi kuruluşlarında, bazı adımların atıldığına dikkat çekerek şunları söyledi:

Bu adımların daha da güçlendirilmesi gerekir. Ve tabii, hala yapılmadıysa, hükümet, sanayi, akademi, sivil toplum, hep beraber bir strateji oluşturmakta, geç kalmadan hızla “Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi’ni” yapmakta fayda var.

(Hürriyet)


Öykü Karayel, Burak Deniz ve Osman Sonant, Umami filmini anlattı

 

Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – Ertuğrul Özkök: İki uçak kuyruğu ve 8 Şubat günü Orta Doğu’da oyun değiştirici 24 saat

TIKLAYIN – Hasan Cemal | Yine CHP’nin önemi üzerine…

TIKLAYIN – 78 kişinin canına mal olan Kartalkaya yangın faciasını araştıracak komisyon üyeleri belli oldu

TIKLAYIN – Gazeteci Barış Terkoğlu: Hakan Şükür yasası getirecekler

TIKLAYIN – Şampiyonlar Ligi’nde gecenin sonuçları

 

Related Posts

Zuckerberg’den 100 milyon dolarlık maaş: WhatsApp’tan iş teklif ediyor

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirketindeki yapay zeka krizine çözüm ararken doğrudan devreye girdi. Dünyanın en zengin adamlarından biri olan Zuckerberg, işe almak istediği kişilere WhatApp mesajları göndererek yüklü paralar teklif ediyor.

Türkiye’nin dijital omurgası: Türk Telekom’un fiber altyapısı

Türkiye’nin en batısından en doğusuna, en kuzeyinden en güneyine, 81 ilin her köşesine uzanan fiber altyapısıyla dijital geleceğin mimarı olan Türk Telekom, 9 milyondan fazla haneye 1 Gbps erişim hızı sunarken, Türkiye genelinde ortalama 358 Mbps’i aşan bağlantı hızı sağlıyor. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal’ın ev sahipliğinde; Adana, Çanakkale, İzmir, Mardin, Nevşehir, Trabzon ve Van’dan gazetecilerin eş zamanlı olarak katıldığı çevrim içi toplantıda, Türk Telekom’un uçtan uca yüksek hızlı fiber internet erişiminin geldiği nokta ve bölgesel hız performansları sahada deneyimlendi. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Amacımız herkes için daha bağlantılı, daha akıllı, daha güvenli ve erişilebilir bir dijital dünya inşa etmek” dedi.

500 bin satışın 350 bini ithal

Türkiye’de bu yılın ilk 5 ayında satılan 500 binden fazla otomobilin 350 bin adedi ithal markalardan oluştu. İç pazardaki yerli araç payı otomobilde yüzde 31, hafif ticari araçta yüzde 20, ağır ticari araçlarda yüzde 63 seviyesinde gerçekleşti. Yerli üreticide en büyük kan kaybı ise yüzde 80 ithalatı geçen hafif ticari araçlarda gerçekleşti.

Amazon yeniden yapılanıyor: Üst düzey yöneticilerle yollar ayrıldı

Amazon Health Services kıdemli başkan yardımcısı Neil Lindsay Reuters’a gönderdiği e-postada, yapılan değişikliklerin “hastalar için daha iyi hizmet sunma ve iş süreçlerinde yenilik hızını artırma stratejisinin bir parçası” olduğunu belirtti. Lindsay …

Meta’dan 10 milyar dolarlık yapay zeka hamlesi

Meta, yapay zeka teknolojilerine yönelik en büyük dış yatırımını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Bloomberg’in aktardığına göre şirket, yapay zeka odaklı Scale AI’a 10 milyar doları aşan bir yatırım yapma planı üzerinde çalışıyor. Bu yatırım …

Bir kişi öldüğünde Apple hesabına ne oluyor?

Apple cihazlarını düzenli kullanıyorsanız, hesabınızda fotoğraflar, videolar ve önemli belgeler gibi pek çok değerli veri bulunur. Apple, bu verilerin korunması için iki önemli seçenek sunuyor: Kurtarma Kişisi ve Miras Kişisi.