Üreticiyi bitirecek bir hamle daha ithal marul

Yerli Marul Üreticileri İthalata Karşı İsyan Ediyor

İran ve Mısır’dan ithal edilen marul, yerli üreticileri zor durumda bırakıyor. Üreticiler, ithal marulun kendi maliyetlerinin altında satıldığını ve rekabet edemeyecek durumda olduklarını dile getiriyor. Yeni Yol Grup Başkanvekili Mehmet Emin Ekmen, Mersin’in Tarsus ilçesinde göbek marul yetiştiren bir çiftçinin isyanına destek verdi ve hükümeti eleştirdi:

Marul Üreticileri İthalata Karşı Ayaklanıyor

Ekmek, “Pamuk ve buğday ithal ederek çiftçiliği yok ettiniz. Şimdi de marul ithal ederek bağ bahçeciliğini bitirmek mi istiyorsunuz?” dedi. Tarsus’ta marul üreten bir çiftçi, şikayetlerini şu şekilde dile getirdi: “Aralık, ocak ve şubat aylarında İran ve Mısır’dan yapılan ithalat bizi zor durumda bırakıyor. Bu ülkeler çiftçilerine büyük teşvikler sağladığı için, ithal marul bile maliyetimizin altında satılıyor.”

Ekonomiye Zarar Veren İthalat Politikaları

Mersin Milletvekili Ekmen, çiftçilerin isyanına destek vererek şunları söyledi: “Canlı hayvan ithal ederek hayvancılığı bitirdiniz. Pamuk ve buğday ithal ederek çiftçiliği öldürdünüz. Şimdi de marul ithal ederek bağ bahçeciliği alanını kapattınız. Bu doğru değil.” Ekmen, ithalatın tarımı ve çiftçileri nasıl olumsuz etkilediğini vurgulayarak, “Gıda enflasyonu ithalatla çözülmez. Destekler yetersiz, girdi maliyetleri yüksek. Doğru politikalar izlenmeli.”

‘Gıda Enflasyonu Yerli Üretimle Azaltılabilir’

Mehmet Emin Ekmen, gıda enflasyonunun yerli üretimle çözülebileceğini belirtti. Ekmen, “Gıda enflasyonu, çiftçi ve üretim maliyetlerini destekleyerek azaltılabilir. Girdi maliyetleri düşürülmeli, çiftçilere destek sağlanmalı. Doğru politikalar uygulanmalı ve çiftçiler tarımdan kopartılmamalı.”

Related Posts

Türkiye’nin en büyük atık kağıt ihracatçılarından biriydi: 65 yıllık şirket konkordato ilan etti

Türkiye’nin en büyük atık kağıt ihracatçılarından biri olan Yürekli Kağıt, konkordato ilan etti.

Bankada parası olanlar dikkat, faizler değişiyor: Mevduat faizinde son durum ne?

Mayıs ayı enflasyonunun beklentilerin altında kalması ve Merkez Bankası’nın repo ihalelerine başlaması, faiz indirimi beklentilerini güçlendirdi. Bazı bankalar, mevduat faizlerini şimdiden revize etti. Gözler 19 Haziran’daki Merkez Bankası kararında…

Komisyon zirai don listesi için 4 ürün daha önerdi

Meclis Zirai Don Olayını Araştırma Komisyonu, 13 ildeki incelemelerine ilişkin ön tespit ve önerileri içeren raporunu Tarım ve Orman Bakanlığı’na sunarken, bakanlık tarafından 16 ürün olarak belirlenen zirai dondan olumsuz etkilenen ürünlere Isparta’nın gülü, Trabzon hurması, dut ve incir olmak üzere 4 ürünün daha eklenmesi yönünde öneride bulundu.

Spot piyasada elektrik fiyatları (10 Haziran 2025)

Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, spot elektrik piyasasında işlem hacmi bugün düne göre yüzde 68 artarak 1 milyar 537 milyon 808 bin 942 lira oldu. Gün öncesi piyasada bir megavatsaat elektriğin fiyatı, yarın için en yüksek saat 20.00’de …

Zirai don fiyatları uçurdu: Limonun tanesi 27 lira!

Türkiye’de 36 ilde etkili olan don olayı tezgahtaki ürünlerin fiyatlarına yansımaya başladı. Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde limon fiyatı yükseldi. Kilosu 100 liradan satılan limonun tanesi ise 27 lira. Bir yurttaş “Çok pahalı alınıp yenmez. Limon tuzu kullanacağım ne yapayım” dedi.

Tekstil ve hazır giyimde alarm: Yüz binler işsiz kalabilir!

Tekstil ve hazır giyim sektörlerinde yaşanan zorluklar, istihdam ve ihracatta ciddi daralmaya yol açıyor. Sektör temsilcileri, destek sağlanmazsa kayıpların artabileceği uyarısında bulunuyor. Türkiye ekonomisinin bu kritik alanında toparlanma beklentisi sürüyor.