Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Birol: Yapay zekâ yarışında Türkiye’nin geride kalma lüksü yok

Paris’te 10-11 Şubat’ta düzenlenen Yapay Zekâ Eylem Zirvesi’nin konuşmacılarından biri olan Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, Türkiye’nin yapay zekâ konusunda geride kalma lüksünün olmadığını söyledi.

Zirvede Türkiye’den birilerini göremediğini söyleyen Birol, “Ama bizim ekonomimiz de hızlı bir şekilde gelişiyor, sanayimiz büyüyor. Türkiye’nin de yapay zekâ konusunda fazla vakit geçirmeden, ciddi büyük adımı atması gerekiyor. Çünkü büyük bir nüfusumuz var, ekonomimiz büyük. O bakımdan yapay zekâ yarışında Türkiye’nin geride kalma lüksü yok,” dedi.

Hürriyet’ten Arzu Çakır Morin’in sorularını yanıtlayan Birol, Türkiye’de şu an bazı sanayi kuruluşlarında, bazı adımların atıldığına dikkat çekerek şunları söyledi:

Bu adımların daha da güçlendirilmesi gerekir. Ve tabii, hala yapılmadıysa, hükümet, sanayi, akademi, sivil toplum, hep beraber bir strateji oluşturmakta, geç kalmadan hızla “Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi’ni” yapmakta fayda var.

(Hürriyet)


Öykü Karayel, Burak Deniz ve Osman Sonant, Umami filmini anlattı

 

Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – Ertuğrul Özkök: İki uçak kuyruğu ve 8 Şubat günü Orta Doğu’da oyun değiştirici 24 saat

TIKLAYIN – Hasan Cemal | Yine CHP’nin önemi üzerine…

TIKLAYIN – 78 kişinin canına mal olan Kartalkaya yangın faciasını araştıracak komisyon üyeleri belli oldu

TIKLAYIN – Gazeteci Barış Terkoğlu: Hakan Şükür yasası getirecekler

TIKLAYIN – Şampiyonlar Ligi’nde gecenin sonuçları

 

Related Posts

Öğrenciler için büyük endişe: Yapay Zeka eğitim sistemini öldürüyor mu?

Günümüzde yüzlerce ceşidini görmeye başladığımız yapay zeka getirdiği faydaların yanı sıra büyük bir tehlikeyi de beraberinde getiriyor: Tembellik!

Kriz derinleşiyor: Tesla’nın umduğunu bulduğu tek ülke

Geçtiğimiz ay Tesla satışlarında çift haneli düşüşler bildirilirken, sadece Norveç’te bir miktar iyileşme görüldü. Şimdiye kadar yeni Model Y’nin Elon Musk’ın markasına olan ilgiyi yeniden canlandırdığına dair çok az işaret var.

Bilim insanlarının muzları sarı tutmak için kullandıkları numara: Buzdolabında veya alüminyum folyoda saklanmıyor!

İngiltere merkezli biyoteknoloji şirketi Tropic, muzların hızlıca kararmasını önleyen “GEiGS” adlı yeni bir gen susturma tekniği geliştirdi. Bu sayede işlem gören muzlar, doğal renk ve lezzetini haftalarca koruyarak hem tedarikçilerin nakliye sürecine esneklik kazandırıyor hem de gıda israfını önemli ölçüde azaltma vaadi sunuyor.

YouTube, mini oynatıcı tasarımını değiştiriyor!

YouTube, Android uygulamasındaki mini oynatıcı arayüzünü bir kez daha yeniliyor. Geçtiğimiz yıl yaptığı değişiklikle daha büyük ve işlevsel bir mini oynatıcı sunan platform, aldığı yoğun eleştiriler sonrasında, bu tasarımı geri çekiyor ve daha sade …

NASA bütçesine 6 milyar dolarlık kesinti

ABD Başkanı Donald Trump’ın son kesintisi NASA’yı etkiliyor. Bu kapsamda 6 milyar dolarlık kesinti yapılacak.

Bilim insanları “kara delik bombası” yaptıklarını açıkladı

Bilim insanları teorik olarak uzun süredir varlığı bilinen ancak şimdiye dek hiç gerçekleştirilmemiş bir konsepti hayata geçirdiklerini duyurdu: Kara delik bombası. Ancak endişeye gerek yok; bu “bomba” ne gerçek bir kara delik içeriyor ne de …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir